Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ στο Άαχεν της Γερμανίας

Αγαπητοί μαθητές

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας υλοποιεί και φέτος το  πρόγραμμα κινητικότητας μαθητών Erasmus+ με τίτλο «Βιώσιμη Κινητικότητα» .

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα μετακινηθούν 12 μαθητές του σχολείου μας στο Άαχεν της Γερμανίας  το διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου 2024.

Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, τεχνικές επιμορφώσεις ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου

Αίτηση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλλεται έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

ΑΙΤΗΣΗ ERASMUS 2023-24

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Καλιακούδα Σταματία 

Μωυσιάδου Γεωργία

Δελτίο Τύπου Erasmus 2020

Το 13ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών, στη Λεμεσό της Κύπρου από 15/02/2020  έως και 01/03/2020, στo πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ1, Μαθησιακή Κινητικότητα Εκπαιδευόμενων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τίτλο: «Σύγχρονες Τεχνολογίες Αυτοκίνησης»  και κωδικό: 2019-1-EL01-ΚΑ102-062180.

Οι συμμετέχοντες μαθητές κατά τη διάρκεια της δεκατετραήμερης παραμονής τους στη Λεμεσό, εργάστηκαν σε επιχειρήσεις του κλάδου επισκευής και συντήρησης Οχημάτων ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησαν Τεχνικά Σεμινάρια στην σχολή S.o.A.E. -School of Automotive Engineering (Limassol)με θέματα «Εφαρμογή Βασικής Διαγνωστικής Διαδικασίας στα Οχήματα (Basic Diagnosis)», «Προχωρημένη Διαγνωστική Διαδικασία στα Οχήματα (Advance Diagnosis)», «Εισαγωγή στα Ηλεκτρικά και Υβριδικά Οχήματα». Ο οργανισμός υποδοχής RATIO Ltd. Της Λεμεσού πραγματοποίησε για λογαριασμό των μαθητών και συνοδών και Πολιτιστικό Σεμινάριο στην Κυπριακή διάλεκτο και Ιστορία καθώς και στον πολιτισμό της Κύπρου. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν μέρη και τόπους ιστορικού, αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος πλουτίζοντας τις γνώσεις τους και αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες εκείνες σχέσεις που διατηρούμε με τον λαό της Κύπρου.

Μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus, οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, ανέπτυξαν εργασιακή εμπειρία εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις συντήρησης αυτοκινήτων της Λεμεσού μέσα σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και επιχειρηματικές δεξιότητες. Λόγω των ειδικών εργασιακών συνθηκών οι εκπαιδευόμενοι έκανα χρήση και άσκηση της αγγλικής γλώσσας στο νέο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Μέσω της εργασιακής τους εμπειρίας ενίσχυσαν την δυνατότητα  συνεργασίας, την διαχείριση του εργασιακού χρόνου και την οργάνωση σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Εξοικειώθηκαν σε αλλοδαπές συνθήκες εργασίας και τους σχετικούς παράγοντες του επαγγέλματός και του τομέα τους.

Στα πλαίσια της πολιτιστικής εμπειρίας της παραμονής στη Κύπρο, οι εκπαιδευόμενοι μαθητές ενίσχυσαν την κοινωνικότητα και την συνεργασία με ανθρώπους από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση και ευθύνη κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Ταυτόχρονα, ανάπτυξαν τον χαρακτήρα σε ένα πειθαρχημένο και φιλικό περιβάλλον με πολιτιστική ποικιλομορφία. Το πρόγραμμα Erasmus προσέφερε πολλαπλές εντυπώσεις στους εκπαιδευόμενους καθότι συνδυάστηκε και με το διεθνώς γνωστό κυπριακό καρναβάλι της Λεμεσού προφέροντας μοναδικές κοινωνικές και πολιτιστικές συγκινήσεις.