ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ) 

Η εταιρεία Ανανεώσιμες Ενεργειακές Κατασκευές Α.Ε. (ΑΝΕΚΑ S.A.) 
ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, την κατασκευή 
και την τεχνική υποστήριξη ολοκληρωμένων συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών 
Ενέργειας. Είναι μία σύγχρονη επιχείρηση στελεχωμένη από νέους 
ανθρώπους με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στις κατασκευές. 
Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παλαιά Συμμαχική Οδό 
Ωραιοκάστρου (πίσω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου) στην Ιωνία 
Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία από έμπειρους και 
εξειδικευμένους τεχνικούς. Έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής Αιολικά 
Πάρκα ισχύος 65MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10MW.
Η εταιρεία ΑΝΕΚΑ SA αναζητά απόφοιτο Ηλεκτρολογικής ειδικότητας που να 
εξυπηρετεί το προφίλ που αναγράφεται στο συνημμένο αρχείο.
Η επικοινωνία γίνεται μέσω αποστολής του βιογραφικού στο email αυτό: 
xr.alexopoulos@aneka.gr

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Όσοι μαθητές /ριες επιθυμούν να παρακολουθήσουν ενισχυτική διδασκαλία εκτός των ωρών του σχολείου στα παρακάτω ειδικά πανελλαδικά μαθήματα :

1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση,

να προσέλθουν έως και αύριο Τετάρτη 21/09 στη γραμματεία του σχολείου για να συμπληρώσουν ειδική Υπεύθυνη Δήλωση για το σκοπό αυτό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19

Διαχείριση μαθητή/μαθήτριας, εκπαιδευτικού και μέλους του προσωπικού με συμπτώματα περιστατικών COVID-19:

Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:
– Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/ της μαθητή/τριας.
– Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.
– Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν.
– Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).
– Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
– Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς.
Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR). Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ` οίκον, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της. Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Εάν από την ιατρική αξιολόγηση προκύπτει ότι ο/η μαθητής/τρια είναι ύποπτο κρούσμα συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR).

Διαχείριση μαθητή/τριας στην περίπτωση θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR):

Ο γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ενημερώνει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19. Ο/Η μαθητής/τρια και το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19:

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο. Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το παραπάνω απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να παραταθεί, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Οι μαθητές/τριες καθώς και τα μέλη του προσωπικού όταν επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπηρεσία τους υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με αρνητικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο:

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η που χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19:

Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ ́ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή ίδιοι αν είναι ενήλικοι/ες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr – EΨΠ), και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́ 184), εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου. Ακολούθως, υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 επιδεικνύοντας ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους την αντίστοιχη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοιό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της, με την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και την επίδειξη ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους των σχετικών εγγράφων του νοσοκομείου.

Αγγελία Εργασίας (μηχανουργείο)

Το μηχανουργείο Νούκαρης στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, είναι
εταιρία κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων και καλουπιών για την παραγωγή
τους, με 35 έτη παρουσία στο χώρο. Η επιχείρηση μας αναζητά βοηθό 
μηχανουργείου/μαθητευόμενο προσφέροντας τα εξής:

Μόνιμη εργασιακή σχέση
Ασφαλιστική κάλυψη
Δυνατότητα εξέλιξης μισθολογικά και δεξιοτήτων

Οι εργασίες στις οποίες θα εκπαιδευτείτε/θα αναλάβετε είναι:
Προετοιμασία υλικών
βασικές κατεργασίες υλικών (φρέζα, δράπανο,  κορδέλα, πριόνι)
προετοιμασία και ντάνιασμα εξαρτημάτων παραγωγής
καθαριότητα και συντήρηση εργαλειομηχανών και χώρου εργασίας
Καθαρισμός/άδειασμα κάδων γρεζιών από μηχανές CNC
Εκφόρτωση πρώτων υλών

Απαιτήσεις της επιχείρησης:
Αξιοπιστία, δέσμευση & ομαδική εργασία

Πρόσθετα/χρήσιμα προσόντα:
Προηγούμενη εμπειρία σε χειρισμό πριονιών
Προηγούμενη εμπειρία σε περιβάλλον μηχανουργείου

Αν τα παραπάνω σας ενδιαφέρουν, μη διστάσετε να μας καλέστε στο 2310796124
(10:00′-16:00′) ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info @ Noukaris.gr και ελάτε να
μας γνωρίσετε.

Μιχαλης Νουκαρης
Μηχανουργείο Νούκαρης Κ. Μιχαήλ
Γ’ Φάση Ο.Τ.39α
Βι. Πε. Σίνδου
2310796124
Θεσσαλονίκη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σύμφωνα με την 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α. (Β ́ 2005), όπως ισχύει. Βάσει της υποπαρ. 1 της παρ. Β του άρθρου 9 της εν λόγω ΥΑ: «[…]Κατ ́ εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε χρονικό διάστημα που καθορίζεται με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., σε λειτουργούντα τμήματα: α) για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αυτή προβλέπεται, β) για τους/τις απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους και γ) για τους/τις μαθητές/τριες που αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας προσκομίζοντας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής στο προβλεπόμενο διάστημα (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους)».
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν τις εν λόγω αιτήσεις και μέσω της διαδικτυακής πύλης
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών στην εφαρμογή e-εγγραφές, όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία, για τα ΕΠΑΛ έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2022

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες υποψηφίους του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης που κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας.
Συγχαρητήρια θερμά στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν την επιτυχία.
Συγχαρητήρια και σ’  αυτούς που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Το μέλλον πάντα επιφυλάσσει ευκαιρίες για αξιοποίηση των δυνατοτήτων.
Καλές Σπουδές και Καλή Επιτυχία στους στόχους που θέσατε.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

ΘΕΜΑ   :      Διαδικτυακό Τριήμερο Σ.Ε.Π. Παρουσίασης-Συμπλήρωσης  του Μηχανογραφικού Δελτίου 2022 για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Παράλληλου Μηχανογραφικού για την Εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. (13,14 και 15/7/2022).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 18.00-22.00 προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ηλεκτρονικές εγγραφές.
Από Δευτέρα 04/07 και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών Ιουλίου-Αυγούστου το σχολείο θα είναι ανοικτό ΜΟΝΟ κάθε Τετάρτη πρωί 08.00-14.00.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές διαρκούν έως την Πέμπτη 7 Ιουλίου.
Βοήθεια για την ηλεκτρονική εγγραφή παρέχετε κατά τις προαναφερόμενες μέρες και ώρες.

ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (βοηθός χειριστής εργαλειομηχανών)

Αγγελία Νο1

“Ζητείται βοηθός χειριστή συμβατικών εργαλειομηχανών (φρέζα, τόρνος ή και CNC) σε μηχανουργείο κατασκευής καλουπιών στο Ωραιόκαστρο.

Τηλ.2310682286   email : polyform.eng@gmail.com

Κιν. 6944764203

Υπεύθυνος : Πολυχρονιάδης Αθανάσιος “

Αγγελία Νο2

“Ζητείται βοηθός τορναδόρου με ενδιαφέρον για το αντικείμενο, ενθουσιασμό και όρεξη για εργασία, απο το μηχανουργείο Ν. Μ. Τρανός και ΣΙΑ Ο.Ε. με έδρα τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου.

Τηλ.2310796081   email : granazotechniki@otenet.gr

Κιν. 6973737560

Υπεύθυνος : Τρανός Νικόλαος