Συμμετοχή σχολείου στην έκθεση βελτιωτών αυτ/του

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ 21 Απριλίου με πολύ μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη λαμπρότητα, η τριήμερη παρουσία της ομάδας μαθητών 13VST (Vesper School Team) στην κλαδική έκθεση βελτιωτών αυτοκινήτου Thessaloniki Tuning Show στην ΔΕΘ-HELEXPO. Την πολυμελή αυτή ομάδα, απαρτίζουν μαθητές του 13ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης μαζί με τους καθηγητές τους. Το πλήθος του κόσμου που συνέρρεε στο περίπτερό τους και φωτογραφιζόταν με το πρωτότυπο αγωνιστικό όχημα που κατασκεύασαν μόνοι τους στα εργαστήρια του Εργαστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης στη Μοναστηρίου – δίνοντας τους συγχαρητήρια – είναι η μεγάλη ανταμοιβή στην τιτάνια προσπάθεια αυτών των μαθητών και των καθηγητών τους και στην αξιοσύνη τους,

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε τη δυσάρεστη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που περνάει η χώρα μας. Η οικονομική δυσπραγία ορθώνει πάντα μεγάλες δυσκολίες απέναντι σε κάθε υγιή προσπάθεια που θα ανεδείκνυε την Ελλάδα ως κατασκευάστρια  οχημάτων. Παρόλα αυτά, εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί Έλληνες κατασκευαστές επιχείρησαν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους προσφέροντας στην ελληνική αγορά την δική τους εκδοχή για ένα αμιγώς ελληνικό όχημα. Σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή είχαν την τεχνογνωσία από την ενασχόληση με το αντικείμενο και φυσικά ισχυρά κεφάλαια. Όταν όμως ένα τέτοιο αποτέλεσμα προέρχεται από μαθητές σκληρά εργαζόμενους, όπως είναι οι μαθητές ενός Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου και μάλιστα χωρίς καμία επίσημη βοήθεια, τότε το εγχείρημα της κατασκευής ενός οχήματος αποκτά μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Η πικρή ιστορία της κατασκευής οχημάτων στη χώρα μας δεν τους απογοήτευσε και υλοποιώντας μια δική τους σκέψη και όραμα οι μαθητές του Μηχανολογικού Τομέα και της ειδικότητας Οχημάτων του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με υπεύθυνο τον Τομεάρχη Μηχανολογίας κο Ιωάννη Φλώρο, εκθέσαν στην ΔΕΘ το προϊόν της πολύμηνης εργασίας τους αποδεικνύοντας τις αστείρευτες  δυνάμεις τους. Συνεργάτες στην πορεία τους βρήκαν τους επαγγελματίες του χώρου του αυτοκινήτου που στα πρόσωπα των μαθητών αυτών είδαν την χαρά της κατασκευαστικής δημιουργίας. Εταιρείες όπως Ι. ΚΤΕΟ AUTOVISION, Ανταλλακτικά Αφοι Σουλίδη, VW-AUDI ΕΤΕΑ Α.Ε., Μηχανουργεία Δημοφέρλια και συνεργεία όπως GAZETIS SERVICE, ΜΙΧΑΛΗΣ Injection έδωσαν το παρόν βοηθώντας έμπρακτα το προϊόν της ομαδοσυνεργατικής δουλειάς της ομάδας 13VST.

Η αξιέπαινη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων μερών, μαθητών και καθηγητών δείχνοντας την απαραίτητη εξωστρέφεια και συνεργασία με την αγορά φανερώνει τις ικανότητες των καθημερινών ανθρώπων της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να προβάλουν εμπράκτως τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους. Σε πείσμα των καιρών και των πολιτικών αρχών που μεταρρυθμίζουν ή απορρυθμίζουν τελικά την πολυπαθή Τεχνική Εκπαίδευση, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας 13VST πέτυχαν να αναδείξουν τη σύνδεση ανάμεσα στη θεωρία και στην πρακτική εφαρμογή, ανάμεσα στα πολλά λόγια και στην ουσιαστική πράξη κοιτώντας κατάματα το μέλλον και έπεται και συνέχεια.

Διημερίδα Ρομποτικής Φεβ 2019

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το σεμινάριο με θέμα “Η Ρομποτική στην πράξη” 
στις εγκαταστάσεις του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή  και το Σάββατο 8 & 9 Φλεβάρη με την ευθύνη των συντονιστών έργου του  1ου ΠΕΚΕΣ κων Μαραγκιουδάκη και Καλπίδη ΠΕ82 & ΠΕ83.

Στο σεμινάριο  συμμετείχαν 17 εκπαιδευτικοί που εκπαιδεύτηκαν στην Εκπαιδευτική  Ρομποτική από τον Καθηγητή του τμήματος Αυτοματισμών του ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης κο Απόστολο Τσαγκάρη τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο για τις γνώσεις που μας μετέφερε όσο και για τον εξοπλισμό που  παρείχε για την υλοποίηση του σεμιναρίου. Τόσο οι συντονιστές όσο και  ο κος Καθηγητής δεσμεύτηκαν για την επανάληψη του σεμιναρίου.

ΗΜΕΡΑ&ΩΡΑ              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Παρασκευή 08/02/2019 (15:00 – 18:00)   Εισαγωγή στη Ρομποτική-Λογισμικό LMindstorm -Εργαστήριο για τον Προγραμματισμό Ρομποτικής συσκευής LMindstorm, Μέρος Α΄ (Εισηγητής: Τσαγκάρης Απόστολος, Καθηγητής ΑΤΕΙΘ)    
Σάββατο 09/02/2019  (11:00-14:00)            Εργαστήριο για τον Προγραμματισμό Ρομποτικής συσκευής L–  Mindstorm, Μέρος Β΄ (Εισηγητής: Τσαγκάρης Απόστολος, Καθηγητής ΑΤΕΙΘ)

Αιμοδοσία Πέμπτης 20/12/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αιμοδοσία των σχολείων 13ου και 5ου Εσπερινών ΕΠΑΛ θα γίνει την 
Πέμπτη από τις 17.30 έως τις 20.00. Οι μαθητές και μαθήτριες 
παρακαλούνται να:
1. φέρουν μαζί τους ταυτότητα
2. φέρουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ
3. να μην έχουν φάει τουλάχιστον για 3 ώρες
4. να μην έχουν πιει αλκοόλ
5. και να μην παίρνουν φάρμακα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη Digiparts ΑΕ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων της ειδικότητας Οχημάτων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας DIGIPARTS A.E. (Μοναστηρίου 435 στο Ελευθέριο-Κορδελιό) για τεχνικό σεμινάριο και επίδειξη διαγνωστικής συσκευής βλαβών αυτοκινήτου και παλμογράφου αυτοκινήτου, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. Επιμορφωτής ήταν ο Κος Αθανάσιος Αργυρόπουλος Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων της DIGIPARTS.
Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια εγκεκριμένου Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί του 13ου ΕΠΑΛ, Μωυσιάδου Γεωργία, Καλιακούδα Σταματία και Ντουμανάκης Ευστράτιος.

Εξοικονόμηση ενέργειας κτιρίων (Διαφάνειες)

Όλες οι διαφάνειες της παρουσίασης που έγινε στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης από τον συνάδελφο Θεοδόση Θεοδοσούδη Μηχανολόγο Μηχανικό ΤΕ ΠΕ17.06

[embeddoc url=”http://13epal-esp-thess.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2018/03/builden.pdf” download=”all” viewer=”google”]