Πρόγραμμα “Βιώσιμη Κινητικότητα” σχολικού έτους 2022-2023 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου η επιμόρφωση στην Ηλεκτροκίνηση Οχημάτων. Την επιμόρφωση διοργανώνει το 13ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία της εταιρείας Autoexperience EE και του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Οχημάτων. Η επιμόρφωση εντάσσεται στο πρόγραμμα με τίτλο “Πράσινη Βιωσιμότητα” που εκπονεί το σχολείο μας με την εποπτεία του Κέντρου Διάδοσις Επιστημών NOESIS. Το 13ο Εσπερινό ΕΠΑΛ εκπονεί για 5η χρονιά σχέδιο δράσης του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών συνεχίζοντας με επιτυχία μια πολύχρονη παράδοση σε εξειδικευμένες επαγγελματικές επιμορφώσεις. Η επιμόρφωση εντάσσεται σε ένα συνολικό πρότζεκτ που περιλαμβάνει και τη συναρμολόγηση ενός εποπτικού ηλεκτροκίνητου go cart για εκπαιδευτικές χρήσεις. Το πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Μάη 2023.

Αρχιτεκτονική αποτύπωση αιθουσών σχολείου

Οι μαθητές της Α ́ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ” έκαναν αρχιτεκτονική αποτύπωση των αιθουσών του σχολείου μας με χρήση σύγχρονου εξοπλισμού (αποστασιόμετρα Laser). Σκοπός ήταν πέραν της αρχιτεκτονικής αποτύπωσης η διαμόρφωση, μέσα από την συνεργασία των συμμετεχόντων, προτάσεων εικαστικής παρέμβασης του χώρου. Η δράση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και όλοι οι συμμετέχοντες είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Οι μαθησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν πλήρως και παράλληλα παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την εικαστική βελτίωση του σχολείου μας. Οι τελικές προτάσεις αποτυπώθηκαν σε μια μαθητική εργασία.

Βελτίωση εσωτερικού διακόσμου

Στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ” πραγματοποιήθηκε δράση με σκοπό την βελτίωση του εσωτερικού διακόσμου. Οι μαθητές μας είχαν ενεργό συμμετοχή στην δράση. Βοήθησαν ουσιαστικά στην συναρμολόγηση των υλικών αλλά και στην σωστή τοποθέτηση ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιμόρφωση στη “Τρισδιάστατη Εκτύπωση” Ιούνιος 2021

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με θέμα “3d – printing” σε συνεργασία με την εταιρεία 3D-THESS Τρισδιάστατες Εκτυπώσεις. Οι τεχνικοί της εταιρείας 3D-THESS παρουσίασαν τη λειτουργία της τρισδιάστατης εκτύπωσης χρησιμοποιώντας τον τρισδιάστατο εκτυπωτή ENTER-2 CREAILTY που διαθέτει το σχολείο μας, σε εκπαιδευτικούς Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς και Δομικούς του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ ενώ στα πλαίσια της επιμόρφωσης φτιάχτηκαν διάφορα δοκίμια. Συνολικά 14 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την εμπεριστατωμένη επιμόρφωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ που διενεργεί το NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας. Για 3η επιτυχημένη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ την ευθύνη του οποίου έχει ο κος Κων/νος Στράτος ΠΕ 83 Ηλεκτρολόγος.