ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Την Τετάρτη στις 12 και την Τετάρτη στις 19 Ιουλίου το πρωί από 08.30 έως 13.30 θα παραλαμβάνουμε στο σχολείο τα δικαιολογητικά εγγραφής (ταυτότητα, τίτλο εγγραφής, αίτηση εγγραφής) όσων γράφτηκαν στο σύστημα e-eggrafes και δεν ανήκουν στους ήδη εγγεγραμμένους μαθητές του σχολείου. Όσοι επιθυμούν να στείλουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μπορούν να τα στείλουν μόνο σε μορφή pdf στο εμαιλ του σχολείου μας: mail@13epal-esp-thess.thess.sch.gr από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.
Όσοι δεν μπόρεσαν να εγγραφούν, θα περιμένουν την ανακοίνωση της Β φάσης των εγγραφών την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για να εγγραφειτε στο 13ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ακολουθήστε 13 απλά βηματα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
1. Ταυτότητα
2. Πρωτότυπο Απολυτήριο Γυμνασίου
3. Να γνωρίζετε τους κωδικους TAXISNET
4. Να γνωρίζετε το email σας και τον αριθμο κινητού τηλεφώνου σας

1) Μπαινετε στην ιστοσελιδα
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

2) Δινετε κωδικους TAXISNET

3) Μολις μπειτε θα δειτε το Ονοματεπωνυμο σας και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”  κάτω δεξιά

4) Τσεκάρετε στο κάτω μέρος  το κουτακι  “Διάβασα και αποδέχομαι τους παραπάνω όρους”  και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

5)  Επιλέγετε το μεσαίο κουτάκι ΕΠΑΛ

6) Επιλέγετε την τάξη που θα πάτε από τον Σεπτέμβριο και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

7)  για την Β’ ταξη, επιλέγετε  τον τομέα:

α) Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
β) Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
γ)  Τομέας Μηχανολογίας
και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

για την Γ’ ταξη, επιλέγετε  τον τομέα και τότε ανηγει επιλογη που τσεκάρετε την ειδικοτητα:
και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

8)  Επιλέγετε   “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

9) Τσεκάρετε το “13ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”  και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”
Τσεκάρετε  το κουτάκι   “Διάβασα την ισχύουσα νομοθεσία και πληρώ τις προϋποθέσεις, βάσει δικαιολογητικών….”
και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

10) Επιλέγετε:
α) Σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης  2022-2023
β) στο “Σχολείο τελευταίας φοίτησης”  γράφετε “13ο Εσπερ” και περιμενετε να βγαλει “13ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” για να το επιλεξετε
γ) Τον “Αριθμό Μητρώου Μαθητη”  θα τον δειτε στον ελεγχο που πείρατε πρόσφατα ή τον Ιανουάριο
δ) Για τον “Ημερομηνία γέννησης μαθητή” επιλε΄γετε από το κουτάκι στο δεξιό μέρος
ε) Κάνετε click στο κουμπί “Ταυτοποίηση Μαθητη” και περιμένετε, εάν δεν κανει ταυτοποίηση υπάρχει προβλημα και επικοινωνηστε με το σχολειο

11) Η  αίτηση εγγραφής γίνεται από:
α) Μαθητη εαν ειναι ενηλικος ή
β) από κηδεμονα για ανηλικο μαθητη

12) Γραφετε  το “Κινητό Τηλέφωνο Επικοινωνίας” και κανετε click στο κουμπι “Συνέχεια”

13) Οταν γινει εγγραφη αποθηκευστε το εγγραφο PDF

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2023 – 2024

Οι εγγραφές ξεκινούν.

Από την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59 στην ιστοσελίδα:  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr   με κωδικούς taxisnet.

Θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου σας εάν είστε ήδη μαθητές, τον τίτλο με τον οποίο θα εγγραφείτε (απολυτήριο γυμνασίου για Α τάξη, Πτυχίο ειδικότητας για τις υπόλοιπες τάξεις ή απολυτήριο ΓΕΛ για την Β τάξη).

Μέχρι την Παρασκευή 30 Ιούνη μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία στο σχολείο μας από τις 18.00 – 22.30.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 2023-2024:

Δομικών Έργων

Ηλεκτρολόγος

Ηλεκτρονικός

Ψυκτικός

Οχημάτων

Θερμοΰδραυλικός

Μηχανολογικών Κατασκευών

Εγγραφές σχολ. έτους 2022 23

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου σας που αναγράφεται πάνω στον έλεγχο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο με τους κωδικούς σας Taxisnet, καθημερινές έως και τις 30 Ιουνίου από 18.00-22.00.

Οδηγίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

ΟΡΙΑ ΑΠΟΥΣΙΩΝ για χαρακτηρισμό ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ σε εσπερινό ΕΠΑΛ

(Y.A. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 ΦΕΚ 2005 τ.Β΄/31-05-2012 «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»)

Μαθητές/τριες που παρακολουθούν:Σύνολο απουσιών έως και:
  
Μαθήματα Γενικής Παιδείας και Τομέα / Ειδικότητας στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις130
Μόνο μαθήματα Τομέα / Ειδικότητας  στη Β΄ και Γ΄ τάξη78

[Άρθρο 28, παράγραφοι 3), 6) και 8)α].

1) Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα.

2) Όταν μαθητής/τρια απουσιάζει από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος (πολιτιστικές, αθλητικές εορταστικές, επετειακές, περίπατο) καταχωρούνται τόσες απουσίες όσες είναι οι διδακτικές ώρες του ωρολογίου προγράμματος εκείνης της ημέρας [Άρθρο 23, παράγραφοι 3),4), 5) και 6)].

Α. Απουσίες που Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης μαθητών/τριών:

α) λόγω συμμετοχής τους σε αιμοδοσία, την ημέρα της αιμοδοσίας όταν ο/η μαθητής/ τρια προσφέρει αίμα για συγγενή του και μίας (1) ημέρας επιπλέον όταν προσφέρει αίμα για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή σε οργανωμένη αιμοληψία.

β) λόγω υποχρεωτικής παρουσίας σε Δικαστήριο.

γ) για την προσέλευση ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής Οπλιτών,

δ) οι οποίοι/ες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους στη διδασκαλία μαθημάτων, αλλά παρευρίσκονται στο σχολείο, (Φυσική Αγωγή και Θρησκευτικά σύμφωνα με το άρθρο 25),

ε) που οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες καθιστούν αντικειμενικά δύσκολη την προσέλευση στο σχολείο,

στ) οι οποίες οφείλονται σε ολιγόωρη ή ολιγοήμερη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ που βεβαιώνεται από τον οικείο Περιφερειάρχη ή σε απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΘ) που βεβαιώνεται από τον οικείο φορέα, εφόσον αυτοί/ές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μεταβούν στο σχολείο.

ζ) που πραγματοποιήθηκαν λόγω της μετεγγραφής τους σε Γυμνάσιο ή Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο μέχρι δύο (2) ημέρες,

η) που συμμετέχουν σε δραστηριότητες, στο εξωτερικό ή το εσωτερικό, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις όργανα,

θ) που συμμετέχουν σε πρόγραμμα μακροχρόνιας κινητικότητας στο εξωτερικό,

ι)   1) του Ρωμαιοκαθολικού Δόγματος κατά τις εορτές του Μνηστήρος Ιωσήφ, της Αγίας Δωρεάς και από την προηγούμενη μέχρι και την επόμενη του Λατινικού Πάσχα,

      2) του Εβραϊκού Θρησκεύματος την προηγούμενη και την 1η του Εβραϊκού Έτους, την ημέρα της Εξιλέωσης, καθώς και την προηγούμενη και την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα,

      3) του Μουσουλμανικού Θρησκεύματος κατά τις ημέρες των εορτών Εΐντ Αλ-Φιτρ (Σεκέρ Μπαϊράμ) και Εΐντ Αλ-Αντχά (Κουρμπάν Μπαϊράμ), καθώς και την επόμενη ημέρα αυτών.

Β. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης απουσίες έως είκοσι τεσσάρων (24) ημερών για όλο το διδακτικό έτος για τους/τις μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση συστηματικά μετά από νεφρική ανεπάρκεια ή υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, σε θεραπεία αποδοχής μοσχεύματος, που πάσχουν από όλων των τύπων νεοπλασίες και υποβάλλονται σε θεραπεία συντήρησης, που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Γ2/2209/1998 υπουργική απόφαση (Β’ 314), που πάσχουν από μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος σε ειδικό νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και για όσους/ες πάσχουν από αιμορροφιλία (με την προσκόμιση δικαιολογητικών που προβλέπει η Υ.Α.).

Γ. Με Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (που ελέγχει τα έγγραφα που απαιτούνται κάθε φορά και συντάσσει Πρακτικό) καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται:

α) Απουσίες έως είκοσι (20) ημερών για όλο το διδακτικό έτος που οφείλονται σε σοβαρά έκτακτα και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εντός της Ελλάδας ή σε χώρες του εξωτερικού, που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση, νοσηλεία σε Νοσοκομείο ή και κατ’ οίκον (κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του Νοσοκομείου), θεραπείες αρχικές ή συνεχιζόμενες για επιδημίες ή χρόνιες παθήσεις ή ασθένειες που απαιτούν συνεχή νοσηλεία σε νοσοκομείο ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε αυτό και παραμονή κατ’ οίκον (κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του Νοσοκομείου). Στην περίπτωση αυτή το Πρακτικό κοινοποιείται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

β) Απουσίες έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών σε περιόδους έξαρσης εποχικών επιδημιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση επίσημου φορέα του Υπουργείου Υγείας και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η απόφαση εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

γ) Απουσίες από τα μαθήματα, για όσο διάστημα απαιτείται και έως δύο (2) εβδομάδες, μαθητών/τριών με εξαιρετικές επιδόσεις στη μουσική, στον χορό ή σε άλλες καλές τέχνες, για τη μετάβαση και τη συμμετοχή τους σε συναυλίες, εκδηλώσεις χορού ή εκθέσεις ζωγραφικής ή γλυπτικής που έχουν πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια εμβέλεια. Η απόφαση εκδίδεται με την προσκόμιση παραστατικών που αναφέρονται στην Υ.Α.

δ) Απουσίες από τα μαθήματα για όσο διάστημα απαιτείται για τη συμμετοχή μαθητών/τριών σε πανελλήνιους ή διεθνείς διαγωνισμούς που διεξάγονται με έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ε) Ειδικά όρια επιπλέον απουσιών προβλέπονται για αθλητές/τριες.

στ) Απουσίες που πραγματοποιούνται για συμμετοχή σε εισιτήριες εξετάσεις σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων (η Σχολή Καλών Τεχνών).                                                                                                                      [Άρθρο 24].

Ανακοίνωση Εκπρόθεσμων Εγγραφών

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09.00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία: «2. Εκπρόθεσμη εγγραφή πραγματοποιείται ύστερα από έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως επτά (07) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής εντός των προθεσμιών (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το χρονικό διάστημα από την
έναρξη των μαθημάτων μέχρι την εκπρόθεσμη εγγραφή λογίζονται στο ακέραιο. 3) Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμων εγγραφών οι μαθητές/τριες εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν. Αν αυτό δεν είναι εφικτό στη σχολική μονάδα στην οποία εντάσσεται ο/η μαθητής/τρια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο, ο/η μαθητής/τρια εγγράφεται σε τμήμα που ήδη λειτουργεί σε όμορο σχολείο, με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης».


Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι μαθητές/τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που θα υποβάλουν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση (13-20 Σεπτεμβρίου 2021), θα πρέπει να την τυπώσουν και να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον/στη Δ/ντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου να διαβιβαστούν υπηρεσιακά στον/στη Δ/ντή/ντρια Δ.Δ.Ε. προς έγκριση.


Οι ώρες λειτουργίας των εγγραφών είναι από 18.00-22.00.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) θα  είναι  σε  λειτουργία  από  την  Τετάρτη  1  Σεπτεμβρίου  2021 και ώρα 12.00 έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής    για  ΕΠΑ.Λ.  από  τους  γονείς-κηδεμόνες των  ανήλικων  μαθητών/τριών  ή τους/τις  ίδιους/ες,  εφόσον  είναι ενήλικοι/ες,  σύμφωνα  με  την  υπό στοιχεία  79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α.  (Β ́  2005),  όπως  ισχύει. 

Κατ ́ εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε λειτουργούντα τμήματα:

α) για τους/τις  μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν  στην  εξεταστική  περίοδο  του  Σεπτεμβρίου,  όπου αυτή 
  προβλέπεται 

β)  για  τους/τις  απόφοιτους  Γενικού  Λυκείου  ή Επαγγελματικού  Λυκείου  οι οποίοι/ες  επιθυμούν  την  εγγραφή  τους σε  Επαγγελματικό  Λύκειο  για  την  απόκτηση  πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού  έτους  και 

γ)  για  τους/τις  μαθητές/τριες  που αδυνατούσαν  να  εγγραφούν  για  λόγους ανωτέρας βίας προσκομίζοντας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής στο προβλεπόμενο διάστημα (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους)».

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν τις εν λόγω αιτήσεις και μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

Οι γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών  ή οι ενήλικοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση ή τροποποίηση αίτησης μόνο σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο ελάχιστο  αριθμό  μαθητών  για  την  λειτουργία  τους  και  σε ολιγομελή  τμήματα  τα  οποία  έχουν εγκριθεί  με  απόφαση  Π.Δ.Ε. Σε  ολιγομελή  τμήματα  τα  οποία  δεν έχουν  εγκριθεί,  καθώς  και  σε  τμήματα  που  έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών που μπορεί να φιλοξενήσουν, βάσει της δυναμικής που είχε δηλωθεί, δεν δύναται να υποβληθεί Ηλεκτρονική Αίτηση.

Οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους εμπρόθεσμα για λόγους ανωτέρας  βίας,  έχουν  τη  δυνατότητα  να  προσέρχονται  στη  σχολική μονάδα  στην  οποία  έχουν κατανεμηθεί με βάση την ηλεκτρονική τους αίτηση, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια  να οριστικοποιήσει  την αίτηση του/της, αφού ελέγξει όλα τα απαραίτητα 
δικαιολογητικά.

Έναρξη Εγγραφών 2021-22

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: από την Παρασκευή 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη Παρασκευή 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59 ωστόσο, ΜΟΝΟ έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου η διαδικασία θα μπορεί να υλοποιηθεί πλήρως στο σχολείο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ (μπορεί να γίνει και από το σχολείο αρκεί να γνωρίζεται τους κωδικούς σας taxisnet)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ e-εγγραφές:
Οι αιτούντες/σες κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τάξεις και τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στις οποίες δύνανται να εγγραφούν. Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e-εγγραφές, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας.
2. Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας.
3. Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες το επόμενο σχολικό έτος.
4. Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.
5. Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.
6. Το σχολείο τελευταίας φοίτησης, καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης.
7. Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή)
8. Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας.
9. Από ποιον/α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση.
10. Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/τριας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Οι αιτούντες/σες, οι οποίοι/ες δηλώσουν Τάξη/Τομέα/Ειδικότητα στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές.

Για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση ενός/μίας μαθητή/τριας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησις του/της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές, ο/η αιτών/ούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή/τριας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι ο Αριθμός Μητρώου διαφοροποιείται,όταν ο/η μαθητής/τρια αλλάζει σχολική μονάδα (π.χ. οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 στη Β ́ Λυκείου έχουν διαφορετικό ΑΜ από αυτόν που είχαν δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση που είχαν υποβάλει πέρυσι).

Η ημερομηνία γέννησής  πρέπει να είναι ορθά καταχωρισμένη στο ΠΣ myschool. Επειδή στο παρελθόν παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός αντιστροφών σε ημέρα-μήνα γέννησης στο ΠΣ myschool.

Τα στοιχεία των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες φοίτησαν πριν από το σχολικό έτος 2013 –2014, δεν περιλαμβάνονται στο ΠΣ myschool. Στην περίπτωση αυτή, καλούνται να καταχωρίσουν οι ίδιοι/ες τα παρακάτω στοιχεία: Τάξη τελευταίας φοίτησης – Αποτέλεσμα φοίτησης – Φύλο μαθητή/τριας – Όνομα μαθητή/τριας – Επώνυμο μαθητή/τριας – Όνομα πατέρα – Όνομα μητέρας – Διεύθυνση κατοικίας μαθητή/τριας.

Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/τρια δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως τη 12ηΙουλίου, όπου ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα.

Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-εγγραφές (ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΕΠΑ.Λ.).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
1. Ταυτότητα
2. Πρωτότυπο Απολυτήριο Γυμνασίου για εγγραφή στην Α ΕΠΑ.Λ.
3. Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑ.Λ., ΤΕΣ, ΤΕΛ, ΟΑΕΔ κλπ. για εγγραφή στις Β και Γ τάξη.
4. Οι αλλοδαποί μαθητές θα πρέπει να έχουν μεταφρασμένα και επικυρωμένα τα στοιχεία τους και να έχουν καταταχθεί στην συγκεκριμένη λυκειακή βαθμίδα για εγγραφή.