Γιορτή Μακεδονικού Αγώνα, Οκτώβριος 2022

Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο, στα ελληνικά σχολεία και ειδικά εδώ στη Μακεδονία όπου βρίσκεται και το δικό μας. Η σύμβουλος σχολικής ζωής κα Μωυσιάδου Γεωργία ΠΕ82 παρουσίασε με μια λιτή αλλά γεμάτη νοήματα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εκδήλωση τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία της Μακεδονίας.
Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν μία σειρά συγκρούσεων μεταξύ κυρίως ελληνικών και βουλγαρικών ένοπλων σωμάτων (1904 – 1908) στην περιοχή της Μακεδονίας, με σκοπό την πλήρη εξαφάνιση και αφομοίωση του ελληνικού και ορθόδοξου πληθυσμού.
Μεγάλη μορφή του Αγώνα ήταν ο Παύλος Μελάς, του οποίου ο ηρωικός θάνατος το 1904 συγκλόνισε, συγκίνησε και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο ένα κύμα εθελοντισμού στον αγώνα.
Η συμβολή του κλήρου και των δασκάλων στην εθνική επιβίωση του Μακεδονικού ελληνισμού υπήρξε πολύ σημαντική.

Κοπή βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Οχημάτων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φλεβάρη η ετήσια κοπή βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Οχημάτων στο χώρο εκδηλώσεων του 13ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν δύο εξαιρετικές τεχνικές επιμορφώσεις από μέλη του συλλόγου. Η πρώτη για μοτοσικλέτες και η δεύτερη για την διαχείριση πελατών συνεργείου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. Χρήστος Ευαγγέλου.

Σύστημα Υδρονέφωσης

Στο σχολείο μας έγινε η εγκατάσταση και η χρησιμοποίηση του συστήματος Υδρονέφωσης. Οι μαθητές μας, πέρα από το ότι απόλαυσαν την δροσιά που παρείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχαν ερωτήσεις για το θέμα.  Ερωτήσεις γύρω από τα τεχνικά θέματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας καθώς και την χρησιμότητα τους. Έτσι δόθηκε ένα μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κίνητρο στους μαθητές και μια ευκαιρία στους συναδέλφους ώστε να εντάξουν αυτό το ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική διαδικασία.