ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σχ. έτους 2021-2022 στον ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

Οι μαθητές Γενικής Παιδείας των τριών τάξεων του σχολείου μας υπό την εποπτεία της φιλολόγου του σχολείου κας Φραγκουλίδου Φωτεινής εργάστηκαν επάνω στο σχολικό κανονισμό δημιουργώντας τρεις σύντομες και περιεκτικές περιλήψεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν όλους τους μαθητές/ριες να κατανοήσουν την χρησιμότητα του σχολικού κανονισμού.
Προλογίζουν οι μαθητές:

Από μαθητές Προς μαθητές:
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συντάσσουν την περίληψη του σχολικού κανονισμού.
Έχετε μήπως διαβάσει τον πρόσφατο σχολικό κανονισμό; Συντάχθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2021! Περιλαμβάνει το σύνολο των κανόνων τους οποίους οφείλουν να σέβονται τα μέλη του σχολείου (διευθυντής, καθηγητές, μαθητές). Οι κανόνες είναι πολλοί και καλύπτουν μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, από το διάλειμμα μέχρι το μάθημα. Επειδή ακριβώς είναι ένας αναλυτικός κανονισμός, μια περίληψή του τον κάνει πιο εύχρηστο.
Ποιοι, όμως, κανόνες είναι απαραίτητοι να γνωρίζουμε; Η επιλογή των σημαντικών κανόνων σχετίζεται με την οπτική γωνία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ και της Α τάξης του 13ου εσπερινού ΕΠΑΛ ανέλαβαν, στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, να συντάξουν τρεις περιλήψεις του εικοσιτετρασέλιδου σχολικού κανονισμού.
Σκοπός της εργασίας ήταν να βρουν τα πιο σημαντικά σημεία του κανονισμού για τους ίδιους τους μαθητές και να τα συγκεντρώσουν σε ευανάγνωστα κείμενα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούν τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους μελλοντικούς μαθητές να γνωρίσουν τους κανόνες του σχολείου τους.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις τρεις περιλήψεις που συνέταξαν αντίστοιχα τα τρία τμήματα. Ο κάθε σύνδεσμος παραπέμπει σε ελαφρώς διαφορετική περίληψη του ίδιου κανονισμού. Ελπίζουμε η προσπάθεια να φανεί πραγματικά χρήσιμη για όλους και όλες

Εσωτερική Αξιολόγηση: Δράση βελτίωσης Σχολικής Ιστοσελίδας

Στα πλαίσια των Δράσεων της Εσωτερικής Αξιολόγησης του 13ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Δράσης που αφορά την ιστοσελίδα του σχολείου μας, έγινε την Τετάρτη 2/3/22 εκτενής ενημέρωση των μαθητών/ριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου από τον συντονιστή της δράσης κ. Χώρη Δημήτριο ΠΕ83. 

Κατά την διάρκεια της οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την εύρεση, χρήση και αναζήτηση στην υπάρχουσα κατηγοριοποίηση των πληροφοριών της ιστοσελίδας καθώς και την πλοήγηση σε αυτές.  Επίσης, παρουσιάστηκε η δυνατότητα εγγραφής των μαθητών/ριών στην ιστοσελίδα ώστε να λαμβάνουν αυτόματα μέσω email την περιγραφή των νέων αναρτήσεων. Οι μαθητές και μαθήτριες διατύπωσαν ερωτήσεις και έγινε συζήτηση σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας ως εργαλείου πληροφόρησης της κοινωνίας για τις δράσεις του σχολείου μας