Δελτίο Τύπου Erasmus 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Eco mobility – Electric and hybrid vehicle technology»

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, μία ομάδα από 14 μαθητές (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι της Β’ και Γ’ τάξης) και τέσσερις εκπαιδευτικοί συνοδοί από το 13ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν στο Άαχεν της Γερμανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+-Δράση ΚΑ1. Εκεί ακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα επισκεπτόμενοι συνεργαζόμενες εταιρίες και παρακολούθησαν από κοντά εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες στον τομέα της ειδικότητάς τους (δράση job shadowing).

Επίσης επισκέφτηκαν και ένα από τα επιμελητήρια της περιοχής όπου ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά μαθητευόμενους στον χώρο της εκπαίδευσής τους, τις ασκήσεις που έπρεπε να διεκπεραιώσουν για την αποφοίτησή τους και συνομίλησαν μαζί τους ανταλλάσσοντας απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα  της κάθε χώρας.
Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δουν σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα, απέκτησαν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία τους και είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα τους.
Ταυτόχρονα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες πολιτισμικής φύσης, που περιλάμβαναν ξενάγηση και σεμινάριο για την ιστορία και την κουλτούρα της Γερμανίας αλλά και του Άαχεν.

Σημαντική επίδραση υπήρξε: α) στην ανάπτυξη των γλωσσικών τους ικανοτήτων, β) στην καλλιέργεια της πολιτιστικής τους κουλτούρας, γ) στην εξερεύνηση νέων πολιτισμών και εμπειριών δ) στην ενίσχυσης της αίσθησης του Ευρωπαίου πολίτη, ε) στην έρευνα για πιθανή φοίτηση  στο Άαχεν στ)  απόκτηση εμπειρίας σε μία χώρα που δύναται να αποτελεί μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.

Η εκπαιδευτική ομάδα ERASMUS

Καλιακούδα Σταματία Τεχνολόγος Οχημάτων
Μωυσιάδου Γεωργία Τεχνολόγος Οχημάτων
Φλώρος Ιωάννης Τεχνολόγος Οχημάτων
Νίγδελης Μελέτιος Ηλεκτρονικός