Έναρξη λειτουργίας Πληροφοριακού συσ/τος μαθητείας

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα το απόγευμα 4/10/2018 θα ανοίξει το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Μαθητείας για την είσοδο Π.Δ.Ε, Δ.Δ.Ε και ΕΠΑ.Λ στο χώρο διαχείρισης των αιτήσεων.

Η είσοδος στο πληροφοριακό σύστημα θα γίνεται με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 Οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης της πορείας των αιτήσεων επιλέγοντας να μεταφορτώσουν το αρχείο με τις πληροφορίες που έχουν καταγραφεί. 

 Τα ΕΠΑ.Λ θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και αξιολόγησης των αιτήσεων για τα τμήματα μαθητείας τους.

 Ακολουθούν οδηγίες  που θα αναρτηθούν και στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Μαθητείας.

1.       Αν υπάρχουν λάθη να ξεκινήσετε τη διαδικασία διόρθωσης των αιτήσεων.

2.       Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν στα πεδία:

·         Ειδικότητα

·         Σχολείο αποφοίτησης

·         Επιλογή σχολείου μαθητείας

 

Για τα παραπάνω οι αλλαγές θα γίνονται από το ΥΠΕΘ εφόσον έχετε στείλει

ένα email στο e-mathiteia@sch.gr με θέμα: ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ / ΕΠΑ.Λ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και να αναφέρετε τα στοιχεία της αίτησης (Α/Α, ΑΜΚΑ, Ονοματεπώνυμο) και τα νέα δεδομένα.

3.       Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποιος υποψήφιος χωρίς δεσμευμένη θέση έχει κάνει αίτηση για τμήμα που λειτουργεί μόνο με δεσμευμένες θέσεις,  πρέπει να ενημερώσετε τον υποψήφιο ότι δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά μπορείτε να τον κατευθύνετε σε άλλο ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και θα λειτουργήσει το αντίστοιχο τμήμα. Εάν ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα μαθητείας ίδιας ειδικότητας σε άλλο ΕΠΑ.Λ. θα πρέπει να στείλετε ένα email στο e-mathiteia@sch.gr με θέμα: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΙΤΗΣΗΣ και να αναφέρετε τα στοιχεία της αίτησης του υποψηφίου (Α/Α, ΑΜΚΑ, Ονοματεπώνυμο) και τα στοιχεία των ΕΠΑ.Λ.

4.            Για άλλα θέματα, παρακαλούμε μην επικοινωνείτε με το Υπουργείο.  Απευθυνθείτε στην Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας στο τηλέφωνο 2310 889936 και mathiteia@sch.gr.    

Παράταση αιτήσεων Μαθητείας

  • Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφίων μαθητευόμενων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με δεσμευμένη θέση μαθητείας) μέσω της ειδικής εφαρμογής μέχρι τις 11:59 μμ της Κυριακής 7/10/18 στη διεύθυνση https://e-mathiteia.minedu.gov.gr.
  • Κατάθεση δικαιολογητικών υποψηφίων (και εκείνων με δεσμευμένη θέση μαθητείας)  στα ΕΠΑ.Λ. ενδιαφέροντος μέχρι τις 2:00 μμ της Δευτέρας 8/10/2018.

Προετοιμασία των ΕΠΑ.Λ. της Κεντρ. Μακεδονίας για την επόμενη φάση της Μαθητείας (σχ. έτος 2018-19)

Για αποτελεσματικότερη και έγκαιρη αναζήτηση θέσεων Μαθητείας, για το σχολικό έτος 2018-2019 από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα πρέπει οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που επιθυμούν να λειτουργήσει το Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο σχολείο τους να:

  1. Ενημερώσουν τον υπεύθυνο/υπεύθυνη μαθητείας του σχολείου τους, για τον αριθμό των Τελειόφοιτων ανά ειδικότητα που έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετέχουν στη Μαθητεία, η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018.

  1. Ενημερώσουν τους τελειόφοιτους ότι μπορούν, εάν το επιθυμούν, να αναζητήσουν Ιδιωτικές επιχειρήσεις ή επαγγελματίες για τη δυνατότητα δεσμευμένων θέσεων.

 

  1. Να ενημερώσουν επιχειρήσεις ή επαγγελματίες της τοπικής τους κοινωνίας, ώστε εάν το επιθυμούν, να διαθέσουν θέσεις μαθητείας για τους αποφοίτους τους.

 

Το ΕΠΑ.Λ. που επιθυμεί να υλοποιήσει Μαθητεία την επόμενη σχολική περίοδο θα πρέπει να συμπληρώνει το επισυναπτόμενο αρχείο (.xlxs) με πρόσφατα στοιχεία και να το αποστέλλει στο mail: mathiteia@kmaked.pde.sch.gr , μαζί με σκαναρισμένες τις όποιες υπάρχουσες Βεβαιώσεις Εργοδοτών (είτε από μαθητές που φέρανε δικές τους δεσμευμένες θέσεις, είτε από ελεύθερες θέσεις που βρήκε το ίδιο το ΕΠΑ.Λ.).